Som egenföretagare gäller det att hitta ett bra bokföringsprogram till ditt företag

För dig som startat nytt företag finns det mycket nytt att tänka på. Inte minst bokföringen kan verka komplicerad. Ett bokföringsprogram är till stor hjälp.

Alla företag måste bokföra sin inkomster och sina utgifter. Hur man ska gå till väga kan verka väldigt komplicerat. Det finns mycket att ta hänsyn till och många saker att ta med i beräkningen. Moms, skatt, fakturor och kvitton – det är mycket att hålla koll på.

Även små företag och enskilda firmor måste göra bokföring. Många som nyss startat eget företag har fullt upp med att få fart på företaget. Att genomföra sin idé och börja sälja sin vara eller tjänst. Att marknadsföra företaget och knyta kontakter. Allt sådant kanske tar all din tid – att tänka på bokföringen känns som ett nödvändigt ont.

Det finns en mängd olika bokföringsprogram att tillgå

Från myndighetshåll rekommenderas att företag har ett bokföringsprogram till sin hjälp. Vilket program du använder är dock helt upp till dig själv. Så det vill till att hitta det som är det bästa bokföringsprogrammet för just dig och ditt företag.

Många bokföringsprogram använder du via din dator. Men det finns också program som har väl fungerande appar till mobilen. För dig som är ny och känner dig osäker på hur allt går till kan det vara bra att hitta ett program där du har möjlighet att få hjälp av och ställa frågor till en revisor eller någon annan med lämplig kunskap inom området.