Om oss

Med rötterna i det egna företagandet vill vi dela med oss vår samlade kunskap och våra erfarenheter. Att driva eget är att hela tiden själv bestämma över vad som ska göras.

Du bestämmer riktningen ditt företag ska ta och det är du som avgör vilken väg ni ska välja vid de olika vägskäl som dyker upp.

Det är spännande, det är inspirerande och det kan även, under vissa tillfällen, vara tungt. Det senare är viktigt att poängtera. Oavsett vilken bransch man är verksam inom så kommer det tillfällen då det inte flyter på som man vill; man hamnar i lägen då inkomsterna blir mindre och då man måste ta jobbiga beslut enbart för att överleva.

Det går upp och det går, tyvärr, även ned. Där gäller det att hitta en balans. Att njuta av framgång är förrädiskt sett till att man kan tro att den varar för evigt. Det kan ge falska förhoppningar och det kan göra att många företag kränger på sig kostymer som egentligen är för stora – man anställer, man skaffar nya lokaler, man investerar i bilar och så vidare. Då ett gupp på vägen kommer så blir man sedan perplex och får svårt att hantera situationen. Man ska alltid hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta.

Vi ska på den här sidan titta närmare på hur du kan möta olika utmaningar inom företagande på ett bättre sätt. Oavsett om det handlar om roliga utmaningar eller om utmaningar som mer handlar om att få verksamheten att överleva. Vi ska även skriva om annat som rör företagande: ekonomi, rekryteringsprocesser, marknadsföring, byggande av varumärke och så vidare. Kort sagt, vi ska skapa en sida om allt inom företagande. Välkommen!