Tredjepartslogistik – enorma fördelar 

Hur mycket betalar ert företag i onödan? Den frågan är alltid relevant och för många så handlar de flesta av de onödiga kostnaderna om lager, logistik och om frakt. Vilket också är förståeligt sett till att man som företag ofta saknar nödvändig spets och kunskap inom dessa frågor – och att man i och med detta också begår kostsamma misstag och kombinerar dessa med höga personalkostnader. Genom att ta ett steg tillbaka kan man ta flera steg framåt. Tredjepartslogistik är lösningen på dessa problem. 

Tredjepartslogistik innebär att man outsourcar olika länkar inom det logistiska kedjan till ett annat företag. Ett företag som har sin spets inom just dessa frågor och som redan hunnit med att bygga upp ett stort nätverk. 

På samma sätt som man exempelvis väljer att outsourca exempelvis kundtjänst och support i syfte att slimma till den egna kostymen så kan man alltså även göra samma sak inom lagerhållning, packning, frakter, returer, transporter och alla andra typer av logistiska utmaningar. 

Fokusera på kärnverksamheten 

Det fina med detta är att man också, så att säga, plockar av en apa från ryggen: man kan vara trygg med att dessa frågor hanteras professionellt – och man kan lägga fullt fokus på den egna kärnverksamheten. Det ger dels minskade kostnader och dels så gör det också att man verkligen bara betalar för de tjänster och lösningar man har behov av. 

Tredjepartslogistik är nämligen en tjänst som är flexibel och fullt skalbar. Oavsett om det handlar om ökade behov och fler ordrar eller om det rakt motsatta så anpassas tjänsten mot detta. Du får exakt vad du betalar för och vad gäller tredjepartslogistik så är detta definitivt en investering. 

Genom att välja tredjepartslogistik och en seriös partner inom detta så kan ditt företag ta nästa steg – och ytterligare ett, och ett till: ni växer i en takt ni kan hantera – alltid med rätt uppbackning inom de logistiska frågorna.