Nycklar tillhör dåtidens lås

Passersystem är en gyllene medelväg mellan att låta din personal ansvara för nycklar och att låta dörren stå öppen dygnet runt. Då skyddar du effektivt både människor och föremål i lokalen.

Det är inte bara Ebba Grön som säger “halt, här får ingen passera” eller “här kommer ingen förbi”. Många som bedriver verksamhet eller kontor i någon slags lokal vill knappast ha folk springandes i deras lokaler som inte har där att göra. Ta en skola till exempel. Skolan, och rektorn, är ansvarig för elevernas säkerhet. Då måste deT kunna garanteras att ingen galning springer in på skolan och får för sig att skada andra barn. På samma sätt ska man också värna om personalens trygghet. Ett sätt att göra det på är att installera ett passersystem i dörren. Då behöver du inte låta den stå öppen eller utrusta din persona med nycklar som de ändå blir av med, och som du behöver betala för.

Vem har du förtroende för?

Kodlås är till exempel en vanlig variant av passersystem. Det gör då ingenting om personalen glömmer nyckeln en dag, och du behöver heller inte kopiera upp massa nycklar till folk som behöver tillträde då och då. Brevbäraren till exempel. Det vore orimligt att förse varenda brevbärare med en nyckel för att leverera din post, men nog borde postkontoret ha förtroende nog för att känna till din portkod åtminstone. Med ett passersystem får du rätt person på rätt plats och förutsättningar att överskåda att så också sker. Läs mer om passersystem på denna sajt: passersystemstockholm.se